VOORGEZET ONDERWIJS & TOPSPORT BASKETBALL

Op de Basketball Academy ga je onderwijs combineren met het bewandelen van het pad naar topsport. Het Calandlyceum en stichting Basketball Academy Amsterdam organiseren een traject waarin talentvolle basketballers hun ambities op sport gebied kunnen combineren met hun studie. Het onderwijs in de topsportklassen op het Calandlyceum wordt verzorgd tussen 09:15 en 14:50, waarbij de eerste en laatste 45 minuten studie-uren zijn die gebruikt mogen worden voor sport. Door deze lestijden kunnen er trainingen in de ochtend en in de middag worden georganiseerd.

Afhankelijk van ambities, groei, (biologische)leeftijd en potentie wordt een trainingsschema gemaakt. In de basis ziet dit schema er als volgt uit;

Jaar 1 2-3 Basketball Training & 1 x fysieke training
Jaar 2 2-3 Basketball Training & 1 x fysieke training
Jaar 3 3x Basketball Training, 1x Multisport & 1x fysieke training
Jaar 4 4x Basketball Training, 1x Multisport & 1x fysieke training

 

De trainingen vinden voornamelijk plaats in de ochtend. Multisport is een training waar de zogenaamde Athleltic Skills worden getraind en dit gebeurt veelal door inzet van andere sporten. Hier vindt u meer informatie over ons basketball programma.

 

BASKETBALL ACADEMY SAMEN MET CALAND BASKETBALL

De ideale combinatie is dat je naast het trainen bij de Basketball Academy deel gaat namen aan de competitie teams van Caland Basketball/Harlemlakers. Wanneer deze combinatie wordt gemaakt is het streven deze teams direct na school te laten trainen zodat je weer tijdig thuis bent.

In de jongere leeftijdsgroepen zal competitie worden gespeeld in de regio en daarnaast middels oefenwedstrijden en toernooien extra uitdagingen worden gevonden. Meer weten over onze manier van werken? Klik hier

 

EXTRA ACTIVITEITEN

Buiten de reguliere trainingen hebben wij bij de Basketball Academy diverse activiteiten die wij ondernemen.

  • Stage Badalona, Spanje.
  • Stage Novi Sad, Servië.
  • Toernooien in België en Spanje.
  • Scheidsrechterscursus (Onderbouw)
  • Trainerscursus (Bovenbouw)

Meer weten over het onderwijs?